2010. december 21., kedd

Karácsonyi gyümölcskenyeret sütöttem...

Nagyon finom!!!

Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 1 tojás
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl tejföl
    • 3 teáskanál méz
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
    • 15 dkg liszt
  • A töltelékhez dió, csokoládé, egy narancs leve és héja. Egy kb. 1,5 l-es sütőformát kivajazunk és megszórunk 1 evőkanál lisztel. Felverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a többi hozzávalót, legvégén a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá. Az olvasztott narancshéjjas, diós csokoládémasszát a tésztamasszához keverjük és az előkészített sütőformába öntjük.
                                 175 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés: